Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nabízel úplatek

NOVOJIČÍNSKO-události 

200 eur za mlčení

Zahraniční řidič kamionu se snažil uplatit novojičínské policisty. Skončil v policejní cele se sdělením obvinění ze spáchání zločinu podplácení.

Novojičínské dopravní policisty se snažil uplatit 60letý řidič kamionu DAF cizí státní příslušnosti za to, že nebudou řešit jeho přestupek v dopravě.  Krátce před devátou hodinou dopolední jej kontrolovali v obci Hostašovice v části Domoraz. Dechovou zkouškou u něj zjistili požití alkoholu před jízdou. Ve snaze dosáhnout neoprávněné výhody prominutím svého protiprávního jednání, které by projednával správní orgán, nabídl policistům 200 eur. Za toto jednání za které mu hrozí jeden až šest let trestu odnětí svobody, jej policisté zadrželi a umístili do policejní cely s podezřením ze spáchání zločinu podplácení. Věc je nadále v šetření služby kriminální policie.  

Rodinné neshody v Kopřivnici

Kopřivničtí policisté včerejšího dne pátrali po dvou lidech. Padesáti leté ženě a 14 letém chlapci. Oba byli nalezeni bez újmy na zdraví.

První oznámení se týkalo 50leté ženy, která svému muži krátce po 14 hodině sdělila, že se pobodala nožem a neví kde je.  Po necelých dvou hodinách byla vypátrána v podnapilém stavu ve městě bez známek zranění. Přesto byla předána do rukou lékařů a následně do rodiny.

Druhý pohřešovaný byl 14 letý chlapec, který po neshodách se svou matkou odešel z domova. Také on byl policisty vypátrán ve večerních hodinách a předán svým rodičům.

Obě pátrání skončily zdárně bez nutnosti nasazení připraveného vyššího počtu policistů a pátrací techniky.  Všechna oznámení policisté prověřují odpovědně, vždy jsou vyhodnocována možná rizika, časové rozpětí. Průběžně s fyzickým pátráním, jsou prověřovány veškeré informace k co nejrychlejšímu nalezení pohřešované osoby.

Jednotlivá pátrání po osobách jsou zveřejňována také ve veřejně přístupné databázi policejního pátrání  http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/DiteVOhrozeni.aspx.

Nový Jičín 23.8.2016

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem