Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krajská dopravně bezpečnostní akce

Výsledky dopravně bezpečnostní akce 

V úterý 14. března 2023 proběhla v Moravskoslezském kraji dopravně bezpečnostní akce, která byla vyhlášena v rámci preventivního opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Akce byla zacílena na veškeré protiprávní jednání řidičů, zejména na kontrolu jízdy vozidel bez uhrazené elektronické dálniční známky na zpoplatněném úseku silnic, ale také věnování se plně řízení, překročení povolené hmotnosti nákladního vozidla, dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek a v neposlední řadě také na dodržování nejvyšší povolené rychlosti.

Dopravní akce se zúčastnilo přes 226 policistů ze služby dopravní i pořádkové policie. Celkem bylo zkontrolováno 1830 vozidel. Zaznamenáno bylo 388 dopravních přestupků, z toho 365 jich bylo vyřízeno v příkazním řízení v souhrnné výši 349 900 korun. Příslušnému správnímu orgánu oznámili 23 přestupků.

Nejčastější prohřešek u řidičů byl telefon za jízdy a to v 87 případech. Jen o něco méně řidičů zřejmě zapomnělo sundat nohu z plynu a v 65 případech překročili povolenou rychlost. Ve 48 případech policisté zjistili, že řidič vjel na dálnici bez zaplacené dálniční známky a 7 řidičů se před jízdou posilnilo alkoholem. Policisté se také zaměřili na nákladní vozidla, u kterých provedli jejich kontrolu a u 6 z nich zjistili, že překročili předepsanou hmotnost.

V součinnosti policisté z našeho kraje s policisty ze Speciálního oddělení dohledu Morava se zaměřili také na vybírání neuhrazených pokut. Celkem bylo zkontrolováno 55 vozidel a z toho 9 nedoplatků za 20.902 korun. Ve všech případech se jednalo o cizince a na místě všichni zaplatili.

I nadále policisté v Moravskoslezském kraji budou průběžně provádět dohled nad silničním provozem.

dne 16. března 2023

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem