Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradli

Novojičínsko - Prudké odbočení dodávkového vozidla před policejním vozem upoutalo pozornost policistů, zajišťujících dohled nad uzavřeným pečovatelským domem v Příboře. 

V úterní noci 22. ledna krátce před druhou hodinou, si policisté speciální pořádkové jednotky všimli dodávkového vozidla, které náhle změnilo směr jízdy. Věděli, že něco není v pořádku. Když se snažili vozidlo zastavit, řidič s vozidlem nereagoval a ujížděl dál. 
Pronásledován policejním vozidlem se zapnutými výstražnými majáky projížděl nebezpečně křižovatkami. Ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.
Až v zahrádkářské kolonii neměl kde ujet a zůstal stát. Uvnitř vozidla byly tři osoby. Dva muži se snažili skrýt v nákladovém prostoru. Dívka zůstala vepředu. Na výzvy policistů k otevření vozidla a vystoupení ven, nereagovali. Policisté tak za pomocí donucovacích prostředků celou osádku vozidla z vozidla vytáhli. 
Uvnitř vozu se nacházel 17letý mladík z Frýdku-Místku (osoba v pátrání), dále 18letý spolujezdec a 21letá dívka z Kopřivnice.
Ke krádeži vozidla se doznali. Majiteli odcizili vozidlo v Kopřivnici hodinu před půlnoci. Z parkoviště před restaurací. Než je policisté zadrželi, stačili z vozidla odcizit elektronářadí v hodnotě  osm a půl tisíce korun. To následně policistům vydali.

Všichni tři byli zadržení s podezřením ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci.


Tisková zpráva ze dne 29. ledna 2013


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem