Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádež na koupališti

NOVOJIČÍNSKO - události 

Horké letní dny přímo lákají k návštěvě koupaliště. I zde je však potřeba dbát opatrnosti, jelikož ne všichni návštěvníci zde přicházejí za odpočinkem a relaxací. Najdou se i takoví, kteří čekají na příležitost něco odcizit. Příkladem toho je krádež, ke které došlo během včerejšího dne mezi 17:00 až 18:00 hodinou v areálu novojičínského venkovního bazénu. Dosud neznámý pachatel využil toho, že dvě návštěvnice nechaly bez dozoru vedle sebe odložené své batohy. Z nich pak lapka oběma odcizil mobilní telefony a z jednoho batohu navíc přenosný reproduktor a peněženku, která byla následně nalezena bez finanční hotovosti v záchodové míse pánských toalet. Celková škoda, kterou návštěvnicím koupaliště pachatel způsobil, byla vyčíslena na více jak 6 tisíc korun. Nyní mu v případě dopadení hrozí za přečin krádeže až dva roky za mřížemi.

Policisté v této souvislosti upozorňují občany, aby si při návštěvě koupaliště sebou nebrali zbytečné cennosti, které nutně nepotřebují a nikdy své věci nenechávali bez dozoru položené například na dece. Nejlepší způsob jak své věci proti nenechavcům zabezpečit, je využít bezpečnostní schránky, které se již nacházejí na mnoha koupalištích.

Nenastoupil do vězení
Policisté z obvodního oddělení v Novém Jičíně ve čtvrtek 13. června vypátrali třicetiletého muže z Novojičínska, který nerespektoval doručené rozhodnutí soudu. Odsouzený ve stanoveném termínu nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl uložen v trvání dvou let Okresním soudem v Novém Jičíně. Tím, že se muž vyhýbal trestu, je nyní podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Možná si tak svůj pobyt ve vězení ještě o dva roky prodlouží.


Nový Jičín 14. června 2019

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

 

vytisknout  e-mailem