Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kauza „methyl“

Ms kraj - Kauza „methyl“ - 14. září 

Kriminalisté v kraji pokračují v úkonech trestního řízení. Na několika místech byly realizovány domovní prohlídky či prohlídky jiných prostor. Probíhají výslechy zadržených podezřelých či obviněných osob, zajišťování věcí důležitých pro trestní řízení. Souběžně čekáme na výsledky toxikologických expertiz, abychom mohli vyloučit či potvrdit další intoxikaci osob metylalkoholem.
V současnosti lze říci, že kriminalisté v Moravskoslezském kraji zadrželi celkem 10 podezřelých osob (z toho 1 žena), zajistili několik tisíc litrů alkoholu v různých nádobách s rozličnými etiketami. Bylo provedeno celkem 17 prohlídek prostor, převažují domovní prohlídky (14 x), následovány prohlídkami jiných prostor (3 x).
Moravskoslezští kriminalisté již zahájili trestní stíhání osmi osob pro různé trestné činy. Co se týče právní kvalifikace věci, převažují trestné činy ohrožování zdraví závadovými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, dále jde o trestný čin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží či neoprávněné podnikání.

fredericwodka.JPGI nyní jsou v terénu desítky kriminalistů a policistů pořádkové služby. Pokračují úkony trestního řízení, dokazování, zajištění věcí důležitých pro trestní řízení. Jen v jedné z vyšetřovaných skutků čítá seznam položek zajištěných věcí 6 500.

Vzhledem k nově zjištěným informacím apelujeme na veřejnost, aby nekonzumovala alkohol ve skleněné lahvi o obsahu jednoho litru opatřené etiketou „FREDERIC, TRADE MARK, 50 % WODKA, EXTRA FINE.“ Předmětné lahve jsou NEOKOLKOVANÉ!!! Obsah lahví může být vysoce toxický!!! Tyto lahve nekonzumujte a ihned odevzdejte na nejbližším oddělení policie.

Dnes 14. 9. 2012 byla v ranních hodinách nalezena příbuzným v jednom z havířovských bytů 66letá žena. Při ohledání těla nebylo zjištěno viditelné zranění oběti. Při ohledání místa události byly nalezeny a zajištěny lahve od alkoholu. Byla nařízena soudní pitva, která byla již provedena, a soudní znalec konstatoval, že jde o další oběť methylakoholu v kraji.

por. Mgr. Gabriela Holčáková
14.9.2012
 

vytisknout  e-mailem