Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní nehoda na D1

Ms kraj: Dopravní nehoda na dálnici D1 

Informace k 16:30 hodin:                              
 

Dnes po poledni došlo na dálnici D1 v katastru obce Bravantice, v směru na Olomouc, k dopravní nehodě. Řidič vozidla (ročník 1976) měl z dosud nezjištěných příčin narazit do dvou nákladních vozidel, která stála za sebou na dálnici v koloně. Při nehodě došlo ke smrtelnému zranění tohoto řidiče.

Policisté na místě provedli dokumentaci a další náležité úkony. Zjištěné informace budou nadále kompletovat a vyhodnocovat pro zjištění skutkového stavu věci, včetně příčiny nehody. U řidičů obou nákladních vozidel vyloučili policisté požití alkoholických nápojů provedenou dechovou zkouškou.

Policisté rovněž usměrňovali dopravu. Po 13. hodině bylo nezbytné uzavřít pro průjezd směr na Olomouc (Brno). Řidiči jedoucí v tomto směru byli odkláněni již z Ostravy – Poruby na Klimkovice, poté opět najeli na dálnici. V této chvíli je dálnice již plně průjezdná. 

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 18. listopadu 2018


------  původní informace k 13:15 hodin  -----------------------
 
Nehoda na dálnici D1, katastr obce Bravantice – informace k 13:15 hodin, neprůjezdný směr na Olomouc
 
Dovolím si aktuálně sdělit, že z důvodu dopravní nehody na dálnici D1 v katastru obce Bravantice, je uzavřen pro průjezd směr na Olomouc (Brno). Policisté usměrňují dopravu. Řidiči jedoucí ve směru na Olomouc budou odkláněni již z Ostravy – Poruby na Klimkovice, poté opět najedou na dálnici. Situace se bude dle vývoje měnit, může dojít k částečnému nebo plnému obnovení provozu, čas však není v této chvíli zřejmý.
Z dostupných informací vyplývá, že jedno vozidlo mělo narazit do dvou nákladních vozidel, která stála na dálnici v koloně. Při nehodě došlo ke smrtelnému zranění jedné osoby. Policisté v této chvíli zjišťují a dokumentují veškeré dostupné informace k nehodě.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
  

vytisknout  e-mailem