Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopoledne se Čtyřlístkem

MS kraj - policisté zavítali mezi klienty Čtyřlístku 

ctyrlistek_2015_01.jpgVe čtvrtek 27. srpna dopoledne zavítali policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje společně se strážníky Městské policie Ostrava a příslušníky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje mezi klienty Čtyřlístku. Jelikož pro policisty se jednalo o sedmou návštěvu a strážní s hasiči zde byli po čtvrté, může již hovořit o zavedené tradici.

Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením je příspěvková organizace statutárního města Ostravy. Poskytuje sociální služby dětem od tří let a dospělým lidem s mentálním postižením i s kombinací tělesných a smyslových vad. Veškeré služby vycházejí z individuálních potřeb klientů a to nejen možností pobytu v centru, ale také ambulantní nebo terénní formou.

ctyrlistek_2015_04.jpgKlienti Čtyřlístku na všechny účastníky již nedočkavě čekali v areálu zahrady. Po krátkém uvítání, kterého se ujal náměstek ředitele krajského ředitelství plk. Mgr. Radim Daněk a zaměstnankyně centra paní Mgr. Bohdana Rywiková, ukázal své svěřence již dychtivě vyhlížený policejní psovod. Zvládání poslušnosti předvedl s fenkou belgické ovčáka Qarrou z Hückelovy vily, specialistkou na vyhledávání drog. Vzhledem k zaměření centra představil ještě její sestru Quinny, se kterou se ve volném čase věnuje canisterapii. Poté již nastala ukázka, a to hlazení a mazlení. Obě fenky doslova zmizely pod dychtivýma rukama dětí i dospělých.

ctyrlistek_2015_06.jpgK vidění byla také technika. Dopravní policisté a strážníci dali „k dispozici“ automobily, kterými přijeli. Klienti si mohli prohlédnout i policejní motocykl. Také hasiči nezůstali stranou a předvedli techniku, používanou při zásazích. Ti odvážnější obyvatelé Čtyřlístku si mohli vyzkoušet, jak se drží volant služebního auta nebo jak se sedí na policejní motorce. Když se nad areálem rozlehl zvuk policejního a hasičského „majáku“, počáteční úlek vystřídalo nadšení.

Nadšení vyvolal také další zvířecí pomocník, a to kůň. Strážník městské policie ze skupiny hipologie divákům představil starokladrubského koně Manga. Jelikož vybrali opravdu klidného jedince, mohli si ho „odvážlivci“ také pohladit.

Podle okamžitých ohlasů klientů i zaměstnanců centra policisté, strážníci ani hasiči nezklamali jejich očekávání. Technika a také trpěliví psi a kůň klientům Čtyřlístku zajímavě zaplnili čtvrteční dopoledne, jehož pohodovou a příjemnou atmosféru nepokazilo ani počasí.

Další informace o příjemně stráveném dopoledni naleznete na internetových stránkách Čtyřlístku


por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
17. 8. 2015
 

vytisknout  e-mailem