Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den Policie České republiky

Ms kraj: Slavnostní ocenění policistů 

Slavnostní ocenění policistů Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje se uskutečnilo u příležitosti třicetiletého výročí vzniku Policie České republiky v pátek 18. června 2021 v prostorách Slezkoostravského hradu. 

Nádherné letní počasí provázelo celé slavnostní odpoledne, na kterém vedení krajského ředitelství, v čele s ředitelem brig. gen. Mgr. Tomášem Kuželem, ocenilo policisty, kteří se v posledních třiceti letech podíleli na úspěšném budování Policie České republiky. Pozvání na slavnostní akt přijali také vzácní hosté z řad významných partnerů krajského ředitelství. Před zraky téměř dvou stovek diváků převzali ocenění z rukou pana ředitele a náměstků nadmíru zkušení policisté z vnější služby a služby kriminální policie a vyšetřování za svou svědomitou a příkladnou práci, kterou vykonávají již tři desítky let. Oceněni byli také mnozí z partnerů, kteří s krajským ředitelstvím v náročném období pandemie covid-19 na vysoké profesionální úrovni spolupracovali.

Ředitel brig. gen. Mgr. Tomáš Kužel a následně i první náměstek hejtmana Ing. Jakub Unucka a primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura v úvodním slovu především děkovali policistům, složkám integrovaného záchranného systému, bezpečnostním sborům, armádě a v neposlední řadě nemocnicím, za práci v období pandemie covid-19, která byla specifická a v mnoha ohledech velmi náročná.

Medaili policejního prezidenta „Za věrnost prvního stupně“ si mezi prvními z rukou krajského ředitele převzali dva policisté odpovídající za bezpečnost občanů v karvinském a frýdeckomísteckém okrese. K dalšímu předání se připojili i dva náměstci ředitele a ocenění za třicet let výkonu služby převzalo osm policistů z vnější služby a sedm policistů služby kriminální policie a vyšetřování. Plaketu policejního prezidenta za specifickou a náročnou práci v období pandemie obdržel vedoucí oddělení krizového řízení Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Další ocenění za partnerství, pomoc a skvělou spolupráci si z rukou ředitele převzali také významní hosté a zástupci veřejné správy, samosprávy, bezpečnostních sborů a nemocnic.

Slavnostní odpoledne zakončil zábavný koncert ostravského hudebníka Jiřího Krhuta, který byl věnován jako poděkování pana ředitele všem oceněným policistům, partnerům a hostům a také nejlepším policistům roku 2020, se kterými se nebylo možno na konci loňského roku slavnostně setkat.

                                                                                                                     Ostrava 21.06.2021 / por. Bc. Pavla Welnová, por. Mgr. Petr Směták

vytisknout  e-mailem