Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečný průvodce džunglí zločinu

Ms kraj: Telefonické varování seniorů před podvodníky 

Bezpečný průvodce džunglí zločinu je pořad Českého rozhlasu Ostrava, na kterém od loňského roku spolupracují policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Také v letošním roce Vám budou moravskoslezští policisté spolu s rozhlasovým moderátorem Arturem Kubicou připravovat preventivní rady, jak se nestát obětí trestného činu.por. Mgr. Petr Smětákmjr. Mgr. Petr Směták

Pořad je vysílán od dubna loňského roku pravidelně každý pátek v 15:10 hodin a v repríze každý čtvrtek v 18:45 hodin v rádiu Českého rozhlasu Ostrava.

Záznamy případů je možné poslechnout i zpětně na internetových stránkách rozhlasu zde: https://ostrava.rozhlas.cz/bezpecny-pruvodce-dzungli-zlocinu-8462526/o-poradu .

Aktuálně Vám přinášíme informaci o zavedení aktivní osvěty prostřednictvím telefonického varování před podvodníky, kteří chtějí seniory okrást o jejich úspory.

Starším občanům s pevnými telefonními linkami je telefonováno hlasovým robotem, který upozorňuje na legendu podvodníků pod názvem „vnuk“. Samotný vzkaz seniorům zní takto:

"Dobrý den, varování Policie České republiky. Věnujte, prosím, pozornost tomuto oznámení. Pokud se Vás bude někdo snažit přesvědčit, že je Váš příbuzný nebo že Vašeho příbuzného zastupuje jako doktor či notář a bude od Vás chtít poslat peníze na účet nebo si je bude chtít u Vás sám vyzvednout, vždy si tuto informaci ověřte a v případě podezření kontaktujte, prosím, Policii České republiky, a to na telefonním čísle 158. Děkujeme. Policie České republiky."

Více informací k obelhávání seniorů si můžete poslechnout zde, po kliknutí na odkaz:

por. Bc. Pavla Welnová / 20. ledna 2022

vytisknout  e-mailem