Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Auta

Ostravsko - odcizená osobní motorová vozidla v Ostravě 

Vozidla-PCR.jpgHned dva skutky odcizení osobních motorových vozidel prověřují slezskoostravští policisté za období od 24. – 26. 6. 2017, přičemž pachatelé využili nepozornosti řidičů.
První skutek spáchal dosud nezjištěný pachatel dne 24. června 2017 v odpoledních hodinách v Ostravě – Radvanicích. Zde se zmocnil neuzamčeného osobního vozidla tovární značky Seat Cordoba, barva zelená metalíza, jehož řidič zanechal klíčky od vozidla ve spínací skříňce. Vozidlo do současné doby neoprávněné užívá.
Obdobný případ se stal o dva dny později, když servisní technik ponechal ve Slezské Ostravě odemčené a nastartované osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Astra. Také zde nezjištěný pachatel do vozidla nasedl a v době po osmnácte hodině z místa s tímto odjel. Nezvládl však řízení a s vozidlem o několik metrů dále na křižovatce naboural do stromu. Z místa poté utekl.
V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněné užívání cizí věci. V případě, že budou pachatelé dopadeni, hrozí jím trest odnětí svobody až na dvě léta.


por. Bc. Richard Palát
komisař  |  28. 6. 2017

vytisknout  e-mailem