Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Únavu za volantem chtěl přepít vodkou

CHRUDIMSKO – Místo kávy nebo energetického nápoje sáhl unavený řidič po láhvi s vodkou. 

V pátek 5. ledna krátce po 15. hodině došlo na silnici mezi obcemi Chlum a Hlinsko k havárii osobního vozidla značky Škoda Fabia. Na místo vyrazili policisté z dopravního inspektorátu Chrudim, kteří zjistili, že řidič vozidle cestoval sám. Podle prvotních informací muž za volantem pravděpodobně usnul, následně prudce strhnul volant a sjel do příkopu, kde se otočil na střechu a poté ještě narazil do několika stromů.

Policisté u jednačtyřicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem téměř 2 promile alkoholu v dechu. Policistům na místě řekl, že se během své cesty z Prahy cítil unavený, proto si na čerpací stanici zakoupil láhev vodky, kterou vypil a následně ve své jízdě pokračoval.

Řidič byl z místa nehody převezen do nemocnice. Špatný nápad se naštěstí tentokrát obešel bez tragického konce jak pro samotného řidiče, který vyvázl téměř bez zranění, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu.

Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

8. ledna 2024
por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí Policie ČR Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem