Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Fantomové garáží dopadeni

CHRUDIMSKO – Chrudimští kriminalisté sdělili obvinění dvěma mužům, starší z nich skončil ve vazbě. 

Majitelé garáží především na Chrudimsku si můžou oddechnout. Chrudimským kriminalistům se ve spolupráci s kolegy z obvodních oddělení podařilo objasnit sériovou majetkovou trestnou činnost týkající se vloupání do dvou desítek garáží převážně na Chrudimsku.

Chrudimští policisté zadrželi v úterý 16. ledna 2024 dva muže ve věku 27 a 26 let, kteří se majetkové trestné činnosti dopouštěli v některých případech společným jednáním ale i samostatně. Pro mladšího muže si došli chrudimští kriminalisté, staršího zadrželi policisté krajské pořádkové jednotky. Starší z dvojice navíc páchal majetkovou trestnou činnost i přesto, že byl v minulosti nejen za majetkovou trestnou činnost odsouzen a z výkonu trestu byl v březnu 2022 podmíněně propuštěn. Jednu z garáží si dokonce 27letý muž „přivlastnil“ výměnou zámkové vložky na vstupních vratech a vrata si ještě „zabezpečil“ dvojicí vlastních zámků. Garáž pak následně používal na ukládání odcizených věcí a na občasné přespání.

Kriminalisté 27letého muže obvinili z trestných činů neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru, krádeže a poškození cizí věci v pokračování a porušování domovní svobody. O rok mladšího muže obvinili z pokračujícího trestného činu krádeže. Především z garáží, ale i z koláren a zahradního domku za poslední měsíce mizely motocykly, jízdní kola, lešení, ale i rybářské náčiní, uskladněné pneumatiky či nářadí. Převážná část odcizených věcí se podařila policistům ve dvou garážích zajistit. Škoda na odcizených a poškozených věcech se vyšplhala na téměř 700.000 korun.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí staršího z obviněných do vazby, soudce jeho návrh akceptoval a ve čtvrtek 18. ledna 2024 muže poslal do vazby. Mladší z dvojice je stíhaný na svobodě. Oba obvinění se k činům plně doznali a svého jednání litovali.

V případě pravomocného odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

24. ledna 2024
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

FOTO PČR 1

FOTO PČR 1 

Detailní náhled

FOTO PČR 3

FOTO PČR 3 

Detailní náhled

FOTO PČR 4

FOTO PČR 4 

Detailní náhled

FOTO PČR 5

FOTO PČR 5 

Detailní náhled

FOTO PČR 6

FOTO PČR 6 

Detailní náhled

FOTO PČR 2

FOTO PČR 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem