Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vítejte

Vážení spoluobčané,

 

vítejte na internetových stránkách Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, které bylo zřízeno ke dni 1. 1. 2010. Na našem webu se můžete seznámit s organizační strukturou Krajského ředitelství policie Libereckého kraje i všech jeho podřízených útvarů - územních odborů Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec a Semily. Můžete zde také sledovat aktuální vývoj bezpečnostní situace našeho regionu, včetně informací o průběžné činnosti policistů, jejichž posláním je střežit vaši bezpečnost a veřejný pořádek.

Liberecký kraj je krajem příhraničním, sousedícím se Spolkovou zemí Sasko a Dolnoslezským vojvodstvím v Polsku. Jedinečná přírodní krajina celého kraje, které dominují Lužické a Jizerské hory na severu, Krkonoše na severovýchodě a Český ráj na jihovýchodě, přiláká na Liberecko každoročně mnoho návštěvníků. S čilým celoročním turistickým ruchem, na kterém se kromě našich občanů významně podílejí i cizinci z okolních států, souvisí i výskyt specifické trestné činnosti. Jedná se zejména o případy vloupání do motorových vozidel, o krádeže motorových vozidel, ale i případy vloupání do rekreačních objektů, které společně policii Libereckého kraje nejvíce zatěžují.

Naši policisté jsou připraveni potlačovat všechny kriminální jevy nejen svými represivními prostředky, ale i  maximálním využitím preventivní činnosti a zapojením se do společných preventivních projektů v rámci spolupráce s dalšími subjekty státní správy a místní samosprávy.

Zřízením Krajského ředitelství policie Libereckého kraje nově vznikne při odboru služby dopravní policie oddělení silničního dohledu, které bude samostatně zabezpečeno personálně i materiálně a posílí výkon služby dopravní policie na území celého Libereckého kraje. Toto oddělení významně přispěje ke zlepšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, a to zejména na rychlostních komunikacích a silnicích I. třídy.

    Trvalým cílem Krajského ředitelství policie Libereckého kraje je vytvoření bezpečného prostoru pro život jak trvale zde žijících občanů, tak i všech návštěvníků regionu. K tomu využijeme naše veškeré znalosti, dovednosti a zkušenosti včetně materiálního zázemí, kterým disponujeme.

 

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem