Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zneužil nalezenou platební kartu

LIBEREC - Mladý Liberečan nalezl na ulici platební kartu a chtěl si s ní zaplatit zboží na čerpací stanici. Nyní mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 

O tom, že nalezené věci se nevyplácí si přivlastňovat, svědčí případ 23letého Liberečana, který nalezl na ulici ležet cizí platební kartu. Muž našel při procházení ulicí Nitranskou v Liberci bezkontaktní platební kartu, se kterou se vydal na nedalou čerpací stanici v ulici Košická a chtěl si s ní zaplatit nakoupené zboží na prodejně. Muž měl platit za nákup bezmála 300,- korun, avšk k bezkontaktní platbě nakonec nedošlo. Obsluha prodejny požadovala po mladíkovi zadání PIN kódu, kdy se mladík ohrazoval tím, že karta je jeho přítelkyně a on PIN nezná. Nakonec šel ale s pravdou ven a přiznal, že zboží chtěl zaplatit kartou, kterou předtím nalezl a o které věděl, že je majetkem jiné osoby. 

Muž skončil na policejní služebně, kde policisté celou věc zadokumentovali a mladíkovi sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku", za který ho může nyní soud poslat až na dva roky do vězení. 
 

25.10.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem