Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Utíkal před spravedlností

LIBEREC - Cizinec se vědomě vyhýbal své zemi, kde měl na svědomí majetkovou trestnou činnost, v Čechách jej však policisté odhalili. 

Na konci měsíce srpna letošního roku se policisté z Cizinecké policie Krajského ředitelství policie Liberec dozvěděli od jednoho z libereckých ubytovatelů informace k nově ubytovaným osobám - cizincům. V cizineckém informačním systému policisté zjistili, že mezi ubytovanými cizinci je 25letý muž, na kterého byl krajským soudem v jeho rodné zemi vydán Evropský zatýkací rozkaz.

Muž měl ve své zemi na svědomí majetkovou trestnou činnost a také drogové delikty. Své zemi se tak proto vědomě vyhýbal. Ještě tentýž den se policisté z Cizinecké policie vydali do místa, kde měl být cizinec ubytován. Na uvedené adrese skutečně 25letého  muže našli a zadrželi. Muž tak skončil na policejní služebně Cizinecké policie Liberec. Zde policisté cizince za přítomnosti tlumočníka a advokáta vyslechli. Muž se vším souhlasil a následně putoval do policejní cely. Druhý den byl eskortován ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem, který rozhodoval o jeho vydání do domovského státu. Soudce rozhodl o umístění cizince do vydávací vazby, odkud bude dále vydán do 10 dnů do své rodné země, kde spravedlnosti neunikne.
 

5. 9. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem