Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Speciální kontrola dodržování rychlostních limitů

KRAJ – Policisté se zaměřili na řidiče a dodržování rychlosti. 

DI hlídka dohled 1Ve dnech 4. a 23. března 2024 se v Libereckém kraji uskutečnily speciální kontroly v rámci celorepublikové speciální akce zaměřené na dodržování rychlostních limitů. Tyto kontroly jsou jednou ze základních priorit Policie ČR zvlášť s ohledem na skutečnost, že nedodržování rychlostních limitů je dlouhodobě nejtragičtější příčinou dopravních nehod.

Dopravní policisté během této akce zkontrolovali celkem 569 vozidel a zjistili 271 přestupků v dopravě. Ve 195 případech došlo k překročení nejvyšší povolené rychlosti, kdy ve 106 případech se jednalo o překročení rychlosti v obci a v 89 případech mimo obec.

Celkem 12 řidičů drželo za jízdy telefon nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení. Dále policisté řešili 12 přestupků za nepoužití bezpečnostního pásu nebo zádržného systému a odhalili dva řidiče pod vlivem alkoholu. V 37 případech zjistili u vozidel nevyhovující technický stav a 6 přestupků se týkalo způsobu jízdy a jízdy v jízdních pruzích. Další zjištěné přestupky se týkaly dálničních poplatků, zákonného pojištění vozidla a ostatních účastníků provozu.

V jednom případě řidič řídil vozidlo bez řidičského oprávnění. Celkem 260 přestupků projednali policisté příkazy na místě v celkové výši 423 100 Kč a 11 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řešení. Třem řidičům zadrželi na místě za překročení rychlosti řidičský průkaz.

V sobotu 23. března dohlíželi policisté v rámci dopravní akce také na chování účastníků akce "STREEM CAR MEET" - sraz tuningových vozidel, která se konala u nákupního centra Globus Liberec. Akci navštívilo okolo tisíce osob a zúčastnilo se jí na 500 vozidel. I zde proběhlo vše bez vážného narušení veřejného pořádku a bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. 

27. 3. 2024
nprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem