Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Smolař

LIBEREC – Případ krádeže potravin a zranění způsobené pádem, vyšetřují policisté z Liberce. 

V úterý, 25. července v podvečerních hodinách, se na „lup“ do prodejny potravin v centru Liberce vydal 24letý recidivista. Jen stěží však mladý muž mohl předvídat, jak jeho počínání dopadne.

Kamerový systém obchodu s potravinami v tu dobu obsluhoval pracovník ostrahy, který si mezi vystavovaným zbožím všiml podezřelého muže. V hnědé bundě, s kšiltovkou naraženou hluboko do čela a s černým batohem na zádech, na sebe recidivista upoutal pozornost svým chováním. Za několik okamžiků se podezření ostrahy potvrdilo. Mladý muž chvatně do útrob své bundy vměstnal hned 7 kusů konzerv s rybím obsahem. Jakmile naplnil kapsy, nasměroval si to ven z obchodu, aniž by měl v úmyslu za zboží platit. Podařilo se mu přes prostor pokladem projít bez povšimnutí a vyjít ven z prodejny.

V tuto chvíli jej však dostihl pracovník ostrahy a mladého recidivistu vyzval, aby ho následoval do kanceláře.  Mladík znejistěl a okem svým zapátral po únikové cestě. Stačilo několik málo okamžiků a vyrazil po chodbě až k zábraně, která oddělovala místo, v němž právě probíhala rekonstrukce. Přehoupl se přes zábradlí a přelezl desku, ke které byla připevněna plachta proti prachu a suti ze staveniště, i nadále pronásledován ostrahou, nadbíhající mu z druhé strany.

Jaké to bylo pro pracovníka prodejny děsivé zjištění, když viděl mladíka s plechovkami rybiček, kterak se zamotal do plachty a volným pádem zmizel do prostor staveniště v hloubce necelých šesti metrů pod ním. K bezmocnému recidivistovi se okamžitě seběhli dělníci ze stavby a další pracovníci ostrahy. Ti zachovali chladnou hlavu a okamžitě mladíkovi zavolali lékařskou pomoc a o případu vyrozuměli policisty.
Záchrannou službou byl 24letý recidivista z Chrastavy převezen do nemocničního zařízení s několika zlomeninami.
Rybí konzervy v hodnotě téměř šestnácti set korun se vrátily zpět na prodejnu.

Policisté zahájily úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což pachateli v případě odsouzení, může být uložen trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

26. 7. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem