Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

S Bílými Tygry policistou na zkoušku

KRAJ - Ve sportovním areálu Sport park Liberec se uplynulý týden konala náborová akce a zároveň soutěž středních škol o putovní pohár ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 

Změřit si své síly s hráči A-Týmu Bílých Tygrů Liberec a vyzkoušet si svou fyzičku pro přijetí k Policii ČR si přišlo do sportovního areálu Sport Park Liberec na šedesát studentů maturitních ročnků středních škol z celého Libereckého kraje.

3Krajské ředitelství policie Libereckého kraje zde ve spolupráci s hokejovým klubem Bílý Tygři Liberec pořádalo náborovou akci - 1. ročník soutěže středních škol o putovní pohár ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Do soutěže se zapojilo celkem 6 středních škol z Libereckého kraje. 

Spolu se studenty a hráči hokejového týmu si mohli přijít ověřit svou fyzickou zdatnost také zájemci z řad veřejnosti. Všichni si mohli zároveň poměřit své síly i se skupinkou sloužících policistů, kteří se testů rovněž zúčastnili. 

Cílem celé akce bylo ukázat mladým studentům, že obávané fyzické testy v přijímacím řízení k Policii České ČR nejsou nepřekonatelné. 

Celou akci zahájil úvodním slovem ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Libor Špráchal, který přivítal všechny přítomné a popřál zájemcům, kteří se rozhodli absolvovat fyzické testy, hodně štěstí a úspěchů. Následovala slova generálního manažera a jednatele společnosti Bílí Tygři Liberec pana Ctibora Jecha. 

Náborovou akci doprovázel doprovodný program, návštěvníci si mohli na místě prohlédnout policejní techniku. V rámci programu se mohli návštěvníci dozvědět více o podmínkách přijetí do služebního poměru a možnostech uplatnění u policejního sboru. 

1Fyzických testů se zúčastnilo celkem 61 studentů, z toho bylo 29 mužů a 32 žen. Pod dohledem policistů z odboru službení přípravy, mezi nimiž nechyběli ani bývalí olympionici - bobista mjr. Miloš Veselý a biatlonista por. Jaroslav Soukup, postupně absolvovali všechny disciplíny, které jsou nedílnou součástí příjímacího řízení. Úspěšně tyto testy dokončilo 37 studentů.

Družstva bojovala navíc o putovní pohár navržený speciálně pro tuto akci ve sklářských dílnách v Kunraticích u Cvikova. Ten nakonec vybojovala Střední škola Kateřinky Liberec. Rovněž v kategorii jednotlivů obsadili první místa v kategorii můžů i žen studenti z této školy. 

Na druhém místě v kategorii družstev se umístilo Gymnázium Ivana Olbrachta Semily a třetí příčka patřila studentům z Euroškoly Česká Lípa. 

Kromě policejní techniky se na akci prezentovala také pojišťovna Ministerstva vnitra a pojišťovna Generali. Součástí prezentace a vystavené techniky byl také stánek oddělení tisku a prevence, kde se mohla veřejnost dozvědět důležité informace o zabezpečení majetku, informace týkající se osobního bezpečí, bezpečí v kyberprostoru.

Úspěšní zájemci, kteří podstoupili fyzické testy, obdrželi na závěr z rukou náměstka krajského ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Pavla Bartoše, MBA osvědčení, které je platné po dobu jednoho roku a bude případným zájemcům uznáno při přijímacím řízení do služebního poměru příslušníka Policie České republiky. 

"Již na místě někteří studenti projevili zájem o práci u Policie ČR s tím, že po složení maturitní zkoušky se budou o tuto práci ucházet", sdělil Bc. Jan Machálek vedoucí oddělení náboru a personální stabilizace Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 

Na celé akci se dále podíleli Český červený kříž Liberec, Sport park Liberec, Sportovní klub Policie Maják, Zdravotní pojišťovna MV a Liberecký kraj, který do soutěže věnoval ceny. 

17. 4. 2024
kpt.  Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem