Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Recidivista „nezahálel“

LIBEREC/JABLONEC NAD NISOU – K šestadvaceti vloupáním do aut v Jablonci nad Nisou připojili liberečtí kriminalisté dalších osmašedesát z Liberce. 

Před nedávnem jsme informovali veřejnost o zadržení 47letého muže, který měl na svědomí více jak dvě desítky vloupání do zaparkovaných vozidel. Na přelomu srpna a září se v Jablonci nad Nisou vloupal během dvou nocí celkem do 26 zaparkovaných aut. Po rozbití oken prohledal interiéry, ze kterých bral především peníze a platební karty. Ty posléze použil k platbám u obchodníků a částí peněz zaplnil útroby výherních automatů.

Více k případu se můžete dočíst zde:
https://www.policie.cz/clanek/behem-dvou-noci-vykradl-pres-dvacet-aut.aspx

Sdělením obvinění z několika trestných činů to však neskončilo. Ačkoli byl recidivista vzat do vazby, kriminalisté pokračovali ve vyšetřování několika dalších případů, které měly obdobné znaky s tím rozdílem, že se staly v Liberci. Mravenčí práce s vyhodnocováním zajištěných důkazních prostředků přivedla liberecké kriminalisty k dalším bezmála sedmi desítkám případů, kterVloupání do auta 2.pngých se muž od poloviny července do konce srpna mohl dopustit. Jakmile jej strážci zákona konfrontovali s vyhodnocenými stopami, 47letý muž nezapíral. Konečný počet jím provedených vloupání do automobilů se jen v katastru Liberce ustálil na čísle šedesát osm. Kromě toho mu kriminalisté prokázali také jedno vloupání do bytu, čtrnáct neoprávněných použití platebních karet u obchodníků a několik nezdařených pokusů o platby či výběry z bankomatů. Doposud vyčíslená škoda přesáhla částku 334tisíc korun.

Policejní vyšetřovatel velmi záhy zahájil trestní stíhání 47letého recidivisty z Jindřichohradecka jako obviněného ze spáchání přečinu krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení mu tak hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
 

3. prosince 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem