Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při nehodě zemřel spolujezdec

ČESKOLIPSKO - Mezi Českou Lípou a Zákupy došlo k vážné nehodě. Zemřel při ní 53letý spolujezdec. 

V pátek, po půl čtvrté odpoledne, se na silnici č. 262, mezi Českou Lípou a Zákupy, stala vážná dopravní nehoda, při níž vyhasl lidský život. Řidič vozidla Land Rover s přívěsným vozíkem zřejmě podle všeho nezvládl průjezd zatáčkou, dostal se do smyku a následně se srazil s osobním vozem Mercedes.

Po střetu obou vozů zůstal v Land Roveru zaklíněn 53letý spolujezdec. Záchranáři, kteří přijeli na místo nehody, začali muže okamžitě z vozu vyprošťovat. Ihned poté, co se jim ho podařilo dostat mimo vozidlo, započali zdravotníci s jeho resuscitací. "Ta ale bohužel byla neúspěšná", sdělil Michail Georgiev, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Oba dva řidiči utrpěli zranění lehká. U nich policisté provedli orientační dechové zkoušky - obě vyšly negativně.

Z důvodu vyšetřování nehody museli policisté silnici oboustranně uzavřít a dopravu odklánět náhradními trasami. Nehodu, při níž v letošním roce vyhasl první lidský život, budou policisté nadále prošetřovat a zjišťovat míru zavinění jednotlivých účastníků, ale i její konkrétní příčinu.


5. 1. 2018
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem