Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přednáška pro seniory na téma kybernetické bezpečnosti

LIBERECKO – Policisté informovali nejrizikovější skupinu o nástrahách v online prostředí. 

1V uplynulém týdnu se v Komunitním centru Bétel v Chrastavě uskutečnila beseda pro seniory se zaměřením na kybernetickou bezpečnost.

Policejní preventisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje si pro návštěvníky připravili přednášku o nástrahách online světa a způsobech podvodníků, kteří prostřednictvím informačních technologií okrádají své oběti o nemalé peněžní částky a citlivé osobní údaje. Dále jim poradili jak si zabezpečit své počítače, mobilní telefony a chránit své osobní údaje a soukromí online.

Většinu posluchačů tvořili senioři, kteří jsou jednou z nejrizikovějších skupin. I oni v dnešní době rádi využívají výhody, které přináší chytré telefony, osobní počítače a s tím spojené užívání internetu. Zřizují si sociální sítě, nakupují v online obchodech a využívají internetové bankovnictví. Bohužel bývají často terčem útoků online podvodníků, kteří využívají jejich občasné neznalosti a malé ostražitosti. A právě upozornění na rizika v online prostředí a vzdělávání v oblasti informačních technologií je jedním z nejúčinnějších způsobů jak se nestát obětí kybernetické kriminality.


17. 4. 2024
nprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje  

vytisknout  e-mailem