Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na používání bezpečnostních pásů

KRAJ - Včera dopoledne na celém území kraje proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování povinnosti používat ve vozidle bezpečnostní pásy. 

Včera dopoledne na celém území Libereckého kraje proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na kontrolu dodržování povinnosti používání bezpečnostních pásů řidiči a spolujezdci v motorových vozidlech. Během několikahodinové akce policisté zkontrolovali celkem 331 vozidel a při kontrolách zjistili 58 dopravních přestupku, z nichž 58 vyřešili na místě uložením blokové pokuty a zaznamenané jednání tří přestupců oznámili k dalšímu šetření příslušnému správnímu orgánu.


Z celkového počtu zjištěných přestupků se v jednatřiceti případech jednalo právě o nedodržení povinnosti pro řidiče a spolujezdce být při jízdě v motorovém vozidle připoután bezpečnostním pásem. Všem těmto přestupcům policisté na místě kontroly udělili blokové pokuty. Dopravní policisté k zadokumentování těchto přestupků týkajích se nepoužívání bezpečnostních pásu využívali dalekohledy včetně stativu a záznamové techniky. Během akce samozřejmě policisté kontrolovali i například technický stav vozidel a také to, zda jejich řidiči neusedli za volant pod vlivem alkoholu. Řidičů, kteří na silnice vyjeli s vozem, které mělo nevyhovující technický stav, policejní hlídky napočítaly třináct. Jeden z kontrolovaných řidičů se také chytil volantu v době, kdy byl pod vlivem alkoholu a při dechové zkoušce nadýchal hodnotu alkoholu nižší než jednu promile. Jeho jednání policisté kvalifikovali tedy jako přestupek a celou věc k dalšímu šetření oznámili příslušnému správnímu orgánu.

Zcela jistě se v letošním roce nejednalo o poslední dopravně bezpečnostní akci. Policisté na území celého Libereckého kraje se na kontroly řidičů motorových vozidel samozřejmě zaměří i v rámci běžného výkonu služby v denních i nočních hodinách.


29. 11. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem