Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté pronásledovali řidičku pod vlivem drog

ČESKOLIPSKO - Šestatřicetiletá žena se je snažila podplatit. 

Ve středu, přibližně hodinu po půlnoci, kontrolovala policejní hlídka v osadě Břehyně u Doks 36letou řidičku osobního vozidla značky Škoda Suberb.  Zaujala ji svou nápadně pomalou jízdou. Vypadalo to, že je buď pod vlivem alkoholu nebo drog a nebo,  že má zdravotní problémy.

Žena na znamení policistů zastavila a  spolupracovala s nimi do doby, než jí po pozitivním orientačním testu na drogy zakázali další jízdu. Nejprve začala s  hlídkou vyjednávat o tom, zda by ten její problém nešel vyřešit jinak. Přitom ze sedačky pro spolujezdce  sebrala hrst bankovek a snažila se je jednomu z policistů vnutit. Bankovky převážně v nominálních hodnotách 5 000 a 2 000 korun se válely volně nejen na sedačkách, ale i na podlaze vozidla.

Ve chvíli, kdy policista úplatek odmítl, šlápla na plyn a začala ujíždět  na Mimoň a   Mnichovo Hradiště. Překračovala nejvyšší dovolenou rychlost jak v obcích, tak mimo ně. Podle odhadů hlídky jela místy až dvousetkilometrovou rychlostí. Policisté ji pronásledovali až do Středočeského kraje, kde se k nim přidaly tamní hlídky.

Z Břehyně tak projela asi pětasedmdesátikilometrový úsek přes Kuřívody, Bílou Hlínu, Boseň, Kněžmost a Mladou Boleslav, odkud se po dálnici vrátila zpátky do Mnichova Hradiště. Zde ji policisté v Turnovské ulici donutili k zastavení zastavovacím pásem. Při jeho použití došlo jen k propíchnutí pneumatik superbu, řidička žádné zranění neutrpěla. Policisté ji následně vyslechli a zjistili, že už byla za řízení motorového vozidla pod vlivem drog  trestaná,  a že má v současné době řízení úředně zakázané.

Orientační test na drogy ukázal, že má v sobě amfetamin a metamfetamin. Odběr krve, který by upřesnil množství těchto látek v jejím těle, ale odmítla.  Vzhledem k tomu, že jsme v jejím vozidle zajistili zřejmě i psychoaktivní látky, hrozí ji v případě potvrzení této skutečnosti laboratorními testy, trestní stíhání  pro přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Nemine ji také trestní stíhání pro přečin podplácení, za které ji soud může poslat do vězení až na šest let.

19. 7. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem