Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté dopadli pachatele vloupání

ČESKOLIPSKO – Muž byl zadržen při útěku z místa činu. 

V neděli 7. ledna krátce po půlnoci byli policisté z Oddělení hlídkové služby Česká Lípa vysláni důstojníkem Integrovaného operačního střediska k prověření oznámení vloupání do prodejny potravin v České Lípě.

Na základě šetření k popisu možného pachatele se jej hlídka vydala ihned hledat. zajištěná kovová pokladnaNedaleko si povšimla muže, který držel v ruce kovovou bednu připomínající kasu na finanční hotovost. Ten se dal před policisty okamžitě na útěk. Běh muži zřejmě komplikoval lup, který měl u sebe, tak jej postupně za sebou odhazoval. V křoví tak skončila kovová kasa s finanční hotovostí a posléze i mince uschované v pracovní rukavici. Sám se snažil ukrýt do jednoho ze vchodů do panelového  domu. To mu však nebylo nic platné, před policisty neutekl.

Na místě se k vloupání přiznal a z kapes kalhot vytáhl další odcizené bankovky. Policisté z oddělení hlídkové služby muže převezli k dalším úkonům na příslušné obvodní oddělení v České Lípě.

Díky rychlé akci a všímavosti policistů se podařilo pachatele doslova pět minut po spáchání skutku zadržet a následně pak odcizené věci vrátit nazpět majiteli. Jednalo se o kovovou pokladní zásuvku s obsahem finanční hotovosti 30 000 korun, 150 Euro a stravenkami v nominální hodnotě 1 000 korun.  Rozbitím skleněné výplně dveří způsobil navíc ještě škodu ve výši 14 080 korun.

30letý muž se uvedeného jednání dopustil i přes to, že byl rozsudkem Okresního soudu v České Lípě v únoru 2022 odsouzen pro stejný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, při němž došlo k podmíněnému propuštění se zkušební dobou do prosince 2025.

Dne 15. ledna 2024 si tak převzal z rukou vrchního inspektora z obvodního oddělení Česká Lípa Záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že muž byl již za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu nyní trest odnětí svobody až na tři léta.  

16.01.2024
por. Bc. Klára Jeníčková 
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

Odkazy do noveho okna

prostor před poškozenou prodejnou

prostor před poškozenou prodejnou 

Detailní náhled

zajištění odhozené rukavice s hotovostí

zajištění odhozené rukavice s hotovostí 

Detailní náhled

zajištěná kovová pokladna

zajištěná kovová pokladna 

Detailní náhled

zajištěná pracovní rukavice s odcizenou hotovostí

zajištěná pracovní rukavice s odcizenou ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem