Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poctivá nálezkyně

LIBEREC - Seniorka našla v bankomatu zapomenuté peníze. Poctivě je odevzdala na Magistrát města Liberce - oddělení ztrát a nálezů. 

S poctivou seniorkou se liberečtí policisté setkali na počátku tohoto týdne. Na linku Policie ČR 158 oznámila nález finanční hotovosti ve výši 2.500,- Kč, kterou si neopatrný majitel zapomněl odebrat z bankomatu v obchodním centru Plaza v Liberci na Šaldově náměstí. 

Svědomitá seniorka nejprve o nálezu informovala příslušný finanční ústav, a poté se  obrátila na policii. Policisté doporučili ženě předání nálezu pracovníkům z oddělení ztrát a nálezů Magistrátu města Liberec, pro které to zdaleka nebyl první případ čestného vrácení zapomenutých bankovek.

Asi mnohé z nás by v případě podobné situace nenapadlo obrátit se na oddělení ztrát a nálezů, tam se však s podobnými situacemi setkávají celkem často.

Velké poděkování tímto patří poctivé seniorce z Liberce, která se zachovala příkladným způsobem. 

Policisté upozorňují, že najít, neznamená si ponechat. Paragraf 219 "Zatajení věci" jasně říká, že ten, kdo si přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem.
 

28. 2. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem