Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pátráme po pachatelích krádeže

LIBERECKO – Poznáváte muže na fotografiích? Ozvěte se nám. 

Policisté z Obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, kterého se dopustila skupina osob na dvou benzinových čerpacích stanicích v Chrastavě.

Z 25. na 26. prosince zavítali tři maskovaní muži do Chrastavy, kde navštívili venkovní prostory benzinových čerpacích stanic. Na tom by nebylo, odmyslíme-li si jejich maskované tváře, nic až tak unikátního. Problém, kterým se nyní zabývají policisté, však nastal ve chvíli, kdy se muži vloupali do venkovních boxů s různým druhem autokosmetiky a provozních doplňků pro vozidla.
Trojice mužů násilným způsobem překonala zajišťující mechanismy úložných boxů, ze kterých produkty, v řádech několika tisíců korun, odcizila.

V této souvislosti se obracíme na veřejnost se žádostí o spolupráci při pátrání po totožnosti těchto osob. Jakékoli informace o mužích na fotografiích, nám mohou výrazným způsobem dopomoci k objasnění obou případů vloupání.
Zároveň také žádáme řidiče, kteří projížděli v úterý 26. prosince, mezi jednou a druhou hodinou ranní, bezprostředním prostorem benzinových čerpacích stanic Mol a Čepro v Chrastavě, a jejichž palubní kamerová zařízení byla v provozu a mohla nebo zaznamenala neobvyklý pohyb nebo odstavená motorová vozidla v prostoru čerpacích stanic a v jejich blízkosti, aby se nám ozvali. 
Informace předávejte prostřednictvím bezplatné linky 158, na tel. č. 974473600, 974473700  nebo přímo na služebny obvodních oddělení Hrádek nad Nisou či Chrastava.

V případech jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Děkujeme za spolupráci.

24. ledna 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem