Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Padělaný doklad

LIBEREC – Ztráta průkazu jej dohnala k porušení zákona. 

Při jedné z kontrol se policisté, v době konání "bitvy o Liberec" v rámci zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a při dohledu nad dodržováním veřejného pořádku, setkali se zvláštním případem lidské vynalézavosti. Nezvyklý, ne však zcela ojedinělý zážitek připravil městským strážníkům a posléze i policistům 27letý Liberečan.

Kontrolovaný mladý muž policistům předložil padělaný doklad totožnosti. Vybledlé cosi s nalepenou historickou fotkou předložil při kontrole jako naprosto běžný originál úředního dokumentu. Bez skrupulí a hnutí brvou na sebe nenechalo dlouho čekat ani mužovo vysvětlení, jak k dokladu v takovéto formě a provedení přišel. Odpověď byla jednoduchá a odzbrojující zároveň.  Nepodařené falsum si vytiskl jako náhradu za ztracený originál.

Následoval plagiátorův převoz na policejní služebnu, kde mu velmi záhy muži zákona sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "padělání a pozměnění veřejné listiny", za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.


23. dubna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem