Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opilý řidič ujížděl před policejní hlídkou

LIBEREC - V neděli v brzkých ranních hodinách chtěla na Šaldově náměstí zkontrolovat policejní hlídka vozidlo Škoda Octavia. Řidič však začal ujíždět. 

V neděli 12. listopadu 2017 v brzkých ranních hodinách na sebe upozornil v centru Liberce řidič osobního vozidla Škoda Octavia. Řidič projížděl právě ulicí Jabloneckou, kde si jej všimla policejní hllídka oddělení hlídkové služby, která se rozhodla vozidlo  na Šaldově náměstí předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat. Řidič však na zákonnou výzvu k zastavení vozidla nereagoval a naopak s vozidlem začal hlídce ujíždět. Policisté vozidlo pronásledovali až na Bergerovo náměstí ve Stráži nad Nisou. Zde však jízda řidiče skončila, neboť vyjel vlivem nepřizpůsobení rychlosti mimo komunikaci.

Poté, co policisté podrobili řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol, bylo jasné, proč řidič policistům nezastavil a následně před nimi ujížděl. Výsledek dechové zkoušky ukázal něměřenou hodnotu přes 1,5 promile. Ani opakovaná zkouška nedopadla o moc lépe.

Řidič tak následně skončil na služebně obvodního oddělení Chrastava, kde mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "ohrožení pod vlivem návykové látky", za což mu nyní hrozí až jednoletý trest odnětí svobody.
 

13.11.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem