Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na přechodu srazil chodkyni a ujel

LIBEREC – Policisté pátrají po dosud neznámém řidiči, který tento týden ráno v ulici Zvolenská na přechodu pro chodce srazil chodkyni a ujel. 

Tento týden v úterý 26. listopadu se dvě minuty před osmou hodinou ráno stala dopravní nehoda v Liberci v prostoru křižovatky ulic Svobody a Zvolenská. Dosud neznámý řidič s neustanoveným vozidlem jel ve směru z ulice Svobody  a při odbočování vpravo do ulice Zvolenská tam na přechodu pro chodce přehlédl přecházející chodkyni, které nedal přednost. Následně tak došlo ke střetu vozidla s chodkyní, po kterém dosud neznámý řidič s vozem ujel, aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon. Navíc chodkyně při střetu s vozidlem a následném pádu na vozovku utrpěla zranění, jehož charakter a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci nyní žádají o pomoc případné svědky celé události. Pokud občané mají jakékoliv informace, které by mohly směřovat ke zjištění totožnosti dosud neznámého řidiče a ustanovení vozidla, se kterým ujel z místa dopravní nehody, aniž by sražené chodkyni poskytl pomoc, ať je sdělí policistům osobně na kterékoliv služebně nebo telefonicky na bezplatné lince 158.


28. 11. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem