Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krádeže v prodejnách

LIBEREC - Čtyři případy krádeží v rozmezí pěti dnů má za sebou 18 letý mladík z Liberce. 

14. června krátce po dvanácté hodině navštívil mladík obchodní centrum v Liberci. Zavítal do prodejny se sportovním zbožím. Během krátké obhlídky regálů s vystaveným sortimentem jej zaujalo tričko v hodnotě pět set korun. Jakmile se mu podařilo sejmout bezpečnostní čip, strčil si jej do batohu. Avšak zřejmě při pomyšlení, že mu ostraha může obsah batohu zkontrolovat, tričko vyndal a vložil jej do rukávu mikiny. Mladíkovo počínání však pracovníci ostrahy skutečně pozorovali. Jakmile si „lapka“ uvědomil, že neujde pátravým pohledům ochranky, mikinu i s tričkem zanechal v prodejně a pokusil se utéct. Marně. Ostraha jej za okamžik zadržela.
O den později se mladík vydal na „lup“ znovu. Tentokráte do jiného z obchodních center v Liberci. Ve 13:30 hodin 15. června, vstoupil do prodejny se sportovním vybavením. Během několika okamžiků vložil do batohu pět triček renomované sportovní značky v hodnotě přes čtyři tisíce korun. I s nákladem se pokusil projít prostorem pokladen. Bez zaplacení. I v tomto případě jej zadrželi pečliví a všímaví pracovníci ostrahy.
Po krátké odmlce, 18. června, před jedenáctou hodinou, vešel mladý Liberečan do prodejny s oblečením. V obchodě, nacházejícím se v centru města, si mladík vybral vestu. Po pečlivé úvaze si vhodný kus konfekce v hodnotě téměř pět set korun, vložil do s sebou přineseného batohu. Jeho jednání však opět sledovali pracovníci ostrahy. I v tomto případě následovalo mladíkovo zadržení poté, co prošel pokladnami bez zaplacení.
Poslední pokus pojal nenapravitelný mladík poněkud odlišně. 19. června, krátce před osmou hodinou, navštívil prodejnu s potravinami. Rozhodl se zahájit den vydatnou kalorickou snídaní, a tak v regálu s čerstvým pečivem uzmul čokoládovou koblihu. Produkt v hodnotě deseti korun však nevložil do batohu, jak tomu bylo v minulých případech, ale rovnou do úst. Po zkonzumování čokoládového pečiva, spěchal mladík k pokladnám. Zde namarkoval chutný nápoj, který zaplatil, avšak k platbě koblihy se neměl. Pracovníci ostrahy sledující nenasytu, však moc dobře věděli, jak si u pečiva počínal. Mladíka zadrželi a vyrozuměli policisty. 

Celková škoda, kterou mladík svými jednáními způsobil, přesáhla pět tisíc dvě stě korun.

Policisté mu ve zkráceném přípravném trestním řízení, po sloučení případů, sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

22. června 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem