Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Komu není rady, …

LIBERECKO – Policistům z obvodního oddělení v České Dubu v sítích uvízli téže ráno hned dva nenapravitelní (ne)řidiči. 

V úterý 22. ledna, krátce po půl šesté, zastavili policisté na Českodubsku osobní automobil, který řídil 51letý muž. Na výzvy k předložení dokladů potřebných pro řízení reagoval jen zčásti. Jelikož měl platný zákaz řízení motorových vozidel, absentovala v jeho peněžence kartička s řidičským oprávněním. Provedenými lustracemi v policejních evidencích vyplynulo, že zákaz má vysloven až do konce roku 2019. Po převozu na služebnu mu policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, kdy mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Za necelé tři hodiny kontrolovali policisté na Českodubsku dalšího z řidičů. Tentokráte 49letého muže z Frýdlantska. Recidivista s platným zákazem řízení rozsudek soudu ignoroval a za volantem dodávky vjel navíc na dosti frekventované místo v centru města. Konfrontace s muži zákona se dala více než předvídat. Odezva na sebe nenechala dlouho čekat a službu vykonávající policisté jej okamžitě zastavili. Jako předchozí hříšník, tak ani tento, úplný soubor dokladů potřebných k řízení nepředložil. Pochopitelně i on odešel ze služebny se sdělením podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu v případě odsouzení hrozí tentýž trest jako v předchozím případě.
Zarážející na jednání 49letého hříšníka je však frekvence, se kterou za volant s platným zákazem opětovně usedl. Již o týden dříve, 13. ledna, jej totiž policisté zastavili také. V podvečerních hodinách využil ke svému protiprávnímu jednání silnice na Hodkovicku. Ani v tomto případě nevyvázl recidivista bez sdělení podezření z protiprávního jednání.

 

23. ledna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem