Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

LIBERECKO – Dopravní policisté vyšetřují nehodu se zraněním. 

Ve čtvrtek 4. ledna, krátce před jedenáctou hodinou dopoledne, došlo k dopravní nehodě na silnici II. třídy ve směru z Frýdlantu na Nové Město pod Smrkem.
Na rovném úseku silnice se střetla dvě osobní motorová vozidla, kdy řidič osobního automobilu Škoda, zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem a naboural do vozidla Ford, jehož řidič odbočoval vpravo z hlavní komunikace.

Bezprostředně po oznámení o dopravní nehodě byly na místo vyslány jednotky Integrovaného záchranného systému, tedy jednotky hasičů, policisté a rychlá zdravotnická pomoc. Řidič osobního vozidla Ford byl po vyproštění z vozidla letecky transportován s těžkým zraněním do Krajské nemocnice Liberec.
Policisté na místě dopravní nehody provedli u obou zúčastněných řidičů orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu. Přístroj u obou řidičů vykázal nulové hodnoty.

Předběžná výše škody na vozidlech byla odhadnuta na 110 tisíc korun. Příčina a vznik dopravní nehody, stejně tak i míra zavinění ze strany jednotlivých účastníků je v současné době v šetření.

 

05. 01. 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem