Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Děkovný dopis

KRAJ/MIMOŇ– Mimoňským policistům patří velké poděkování. 

Na adresu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje byl na začátku ledna zaslán děkovný dopis. Rádi bychom jej touto cestou zveřejnili se souhlasem jejich autorů a policistů, kterým se těchto milých slov dostalo.

,,Vážení páni policisté z Mimoně,
chceme vám moc poděkovat za včasnou pomoc při záchraně  života  našeho čtyřletého syna Jiříčka, kdy jste dne 7. 12. 2023 ve 13:45 hodin přijeli jako první s defibrilátorem a ihned jste začali s oživováním Jiříčka, který nedýchal. Syn má mimo jiné epilepsii a stále se nedaří nastavit léčbu, aby neměl záchvaty. Ale tento záchvat byl velmi závažný a dlouhý.
Jsme moc rádi, že tu máme takové profesionály, kteří když bude zase nejhůře, tak pomohou. Vážíme si moc Vaší obětavé práce. Děkujeme za Jiříčka.“

Dne 7. prosince 2023 v odpoledních hodinách vyjížděli policisté z Obvodního oddělení AEDMimoň k prověrce oznámení do Zákup, kam byli posláni důstojníkem operačního střediska Liberec. Během cesty zaslechli prostřednictvím relace v radiostanici, že došlo v Mimoni u čtyřletého chlapce k selhání životních funkci a na místě probíhá resuscitace ze strany rodičů. Nezaváhali ani na chvíli a vydali se na místo. Po příjezdu nprap. Šimon Hotový vběhl do domu a zahájil nepřímou srdeční masáž a poté společně s prap. Dominikem Husákem přiložili elektrody z přístroje AED (automatizovaný externí defibrilátor), který ale výboj nedoporučil. Policisté pokračovali dále sami v nepřímé srdeční masáži. Hlídce po chvilce přijela na pomoc také jednotka Sboru dobrovolných hasičů ze Zákup, jednotka požární ochrany Česká Lípa, hlídka policistů z oddělení hlídkové služby v České Lípě a Zdravotnická záchranná služba Česká Lípa. Vzhledem k nestálé stabilizaci byl chlapec následně transportován do Fakultní nemocnice v Motole.

K dnešnímu dni je již Jiříček doma s rodiči a my jsme tak mohli i osobně poděkovat za milá slova vyjádřená zasahujícím kolegům.


22. 01. 2024
por. Bc. Klára Jeníčková 
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem