Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Další řidič ujel z místa nehody

ČESKOLIPSKO - Policejní hlídka ho našla doma. 

V sobotu kolem 18.15 projížděl 43letý řidič osobního vozidla značky Škoda Octavia ulicí U Nádraží v Doksech, kde naboural do boku jiné zde zaparkované  octavie, ve které seděla řidička. Hmotná škoda vznikla na obou vozidlech, ale nebyla dosud vyčíslena. Viník pokračoval v jízdě dál, aniž by s řidičkou navázal jakýkoliv kontakt a snažil se s ní vzniklou situaci řešit.

Přivolaní dokští policisté ho našli po necelé hodině v místě jeho bydliště a provedli u něj dechovou zkoušku. Ačkoliv ukázala, že má v sobě 2,44 promile alkoholu, tvrdil jim, že si dal alkohol až po jízdě. Kolegové mu to moc nevěřili a vyzvali ho k tomu, aby se podrobil odběru krve v nemocničním zařízení, to následně udělal. Soudní znalec na základě rozboru krve zjistí, kdy se do jeho krevního oběhu alkohol dostal. V každém případě je už teď jisté, že ho ovlivnila při jízdě droga, což na něj prozradil orientační test pozitivní na látku THC.

V této souvislosti jsme již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

28. 3. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem