Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Alkohol za volantem nemá co dělat!

LIBERECKO – Pod vlivem alkoholu usedl za volant další hříšník. 

V sobotu 17. února, krátce po dvacáté hodině, usedl za volant svého automobilu 62letý muž pod vlivem alkoholu.
Ještě než se chopil řízení, pobyl v restauračním zařízení nedaleko Liberce, kde pozřel pár piv a několik panáků. Oslava se chýlila ke konci a „zavíračka“ hospody se blížila. Muž se tedy rozhodl zaplatit útratu a vyrazit do místa svého bydliště.

Policisty z oddělení hlídkové služby v Liberci, kteří v tu dobu vykonávali dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, nedaleko Mníšku u Liberce zaujala Škodovka šněrující si to co chvíli po levé polovině vozovky a tu zase po pravé krajnici. Neustálé přejíždění do protisměru a zase zpět vzbuzovalo dojem, že řidič může mít nějakou zdravotní indispozici. I rozhodli se policisté vozidlo zastavit a řidiče zkontrolovat. Jakmile se otevřely dveře auta, odér linoucí se ven nenechal nikoho na pochybách. Nejistý pohyb, rozevlátý postoj a těkavý pohled 62letého muže předjímal výsledek dechové zkoušky. Byla pozitivní. Přístroj na zjišťování alkoholu v dechu opakovaně vykazoval hodnoty kolem 2,3 promile. Řidič tak svůj záměr dostat se do místa bydliště musel ještě o nějaký čas odložit. Muži zákona jej zadrželi a převezli na nejbližší služebnu.

Kromě zadrženého řidičského oprávnění mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

20. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem