Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„A nedá si říct a nedá“

LIBERECKO – Vozidlo, restaurace, stánky s pečivem, ale i několik provozoven v Liberci, navštívil v rozmezí od září do října minulého roku, nenapravitelný recidivista. 

V současné době je ve výkonu trestu odnětí svobody 50letý recidivista z Liberce, který si odpykává trest pro předchozí majetkovou trestnou činnost. I přesto, že byl již v minulosti byl odsouzený a čekal na nástup do výkonu trestu, neodradilo jej to, a ještě před nástupem do věznice se stihnul vloupat do několika dalších objektů a vozidla v Liberci. Bral vše, na co přišel.

V jednom případě se vloupal do odstaveného osobního vozidla v centru Liberce, ze kterého odcizil například doklady, žárovky, ale i hotovost, kterou měl majitel neprozřetelně uloženou ve voze. O několik dní později se násilím dostal do prodejního stánků s pečivem, ze kterého vzal mimo uložených peněz a cukrovinek také jízdenky na městskou hromadnou dopravu.

50letý muž skutečně „nelenil“ a za dalších několik málo dní se vloupal do provozovny firmy, která se zabývá výrobou oken. Odtud si odnesl notebook a elektronářadí. Svou další návštěvou proti vůli majitele, tentokráte do restaurace, si přilepšil o stravenky a hotovost.

Liberečtí kriminalisté a policisté odvedli skvělý kus práce. Podařilo se jim nejen zajistit množství věcí pocházející z trestné činnosti, kterou obviněný spáchal, ale v průběhu vyšetřování vytipovali i další případy, které způsobem provedení z minulých neúspěšných vyšetřování nasvědčovaly tomu, že je spáchal právě obviněný. Nepletli se a jejich intuice byla naprosto správná. I některé dosud nevyřešené případy měl na svědomí právě 50letý recidivista.

Za dobu svého „působení“, od září do října loňského roku, si z osmi vloupání, ze kterých jej kriminalisté následně obvinili, odnesl věci a hotovost v celkové výši přesahující 250 tisíc korun. Nejen, že se k případům v průběhu vyšetřování doznal, ale upozornil kriminalisty také na další skutky, které spáchal. Zřejmě se v něm pohnulo svědomí, ale to jej odpovědnosti nezbaví.

50letý recidivista byl obviněn z trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.


28.3. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kaje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem