Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická nehoda na Žďársku

ŽĎÁRSKO: Při nehodě osobního vozidla zemřeli dva lidé 

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali ve čtvrtek 8. října krátce po čtrnácté hodině oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici III. třídy mezi Žďárem nad Sázavou a obcí Jámy.
 
Na této silnici havarovalo osobní vozidlo Peugeot 406. Ve vozidle cestovaly v době nehody dvě dospělé osoby a jedno malé dítě. Na místo události vyjeli policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou a na místo byl vyslán také kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Žďár nad Sázavou. Policisté místo nehody a havarované vozidlo důkladně ohledali a tragickou nehodu zadokumentovali.
 
Prvotním šetřením na místě zjistili, že vozidlo řídil dvaadvacetiletý řidič, který projížděl po silnici ve směru od obce Jámy směrem na Žďár nad Sázavou. Při průjezdu prudkou levotočivou zatáčkou v mírném stoupání nepřizpůsobil rychlost jízdy  na mokré vozovce nezvládl řízení. Vyjel vpravo mimo komunikaci do pravého silničního příkopu, kde přední částí vozidla narazil do vyvýšené travnaté meze. Po nárazu do meze se vozidlo přetočilo a horní částí narazilo do vzrostlého listnatého stromu v pravém silničním příkopu. Poté bylo odhozeno vpravo mimo komunikaci na pole. Následky této nehody jsou fatální. Na místě svým těžkým zraněním podlehl dvaadvacetiletý řidič a zemřelo jednoroční dítě. Čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně byla se zraněním a v těžkém šoku převezena do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření.  Zda řidič vozidla nebyl při jízdě ovlivněn alkoholem nebo jinými omamnými  a psychotropními látkami, určí až výsledek nařízené pitvy.
V letošním roce na silnicích Kraje Vysočina zemřelo při dopravních nehodách sedmadvacet osob.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
9. říjen 2015

vytisknout  e-mailem