Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Silně podnapilý řidič havaroval

ŽĎÁRSKO: Řidič poškodil zastávku, poutač a stojící auto 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v úterý 5. prosince kolem třinácté hodiny oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/392 na Žďársku. Sedmadvacetiletý řidič s osobním vozidlem Daewoo Matiz projížděl po silnici ve směru jízdy od Velkého Meziříčí a jel směrem k obci Dolní Heřmanice.

Při projíždění táhlou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy a s vozidlem na mokré vozovce přejel vpravo na sněhem pokrytou krajnici, kde narazil přední částí vozidla do dvou směrových sloupku. Následně s vozidlem přejel na travnatý ostrůvek u areálu místní firmy, kde narazil do kovové konstrukce autobusové zastávky, kovové konstrukce reklamního poutače firmy a keřové porostu. Odsud následně vozidlo přejelo do areálu firmy, kde narazilo do zadní části zaparkovaného vozidla Škoda Fabia. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a spolujezdce z osobního vozidla, kteří byli z místa dopravní nehody převezeni vozidlem zdravotnické záchranné služby do zdravotnického zařízení k ošetření. Na místo byla vyslána nebližší policejní hlídka z místního obvodního oddělení.

Policisté provedli na místě události u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 2,73 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška  - 2,19 promile alkoholu v dechu. U řidiče bylo ve zdravotnickém zařízení zajištěno provedení lékařského vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve.  Policisté  provedli  dechovou zkoušku také u spolujedoucího z vozidla, protože oba muži se snažili zpočátku tvrdit, že vozidlo neřídili. Výsledek dechové zkoušky byl také pozitivní  - 2,79 promile  alkoholu v dechu. V rámci dalšího šetření okolností nehody policisté zjistili, že řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění a v příslušných databázích je tedy vedený jako neřidič. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku v celkové výši 92 000 korun.  Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a ve věci provádějí další šetření.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

6, prosinec 2017

vytisknout  e-mailem