Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté kontrolovali kamiony

KRAJ VYSOČINA: Řidiči často parkují na nájezdech na dálnici D1 

Policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově se v rámci mimořádného dopravně bezpečnostního opatření zaměřili v minulých dnech na kontrolu řidičů kamionů. Kontrolovali zejména to, zdali řidiči kamionů k parkování zejména v nočních hodinách využívají parkovací plochy k tomu určené. Velice často se totiž stává, že řidiči kamionů odstavují své jízdní soupravy na nájezdech a sjezdech z dálnice D1 nebo dokonce parkují v prostoru připojovacích nebo odbočovacích pruhů.

V rámci mimořádného kontrolní akce, která se uskutečnila v pátek 24. února a dnes v časných ranních hodinách policisté zjistili celkem třicet porušení právních předpisů. Dvacet případů se týkalo právě špatného parkování. Všechny tyto přestupky policisté vyřešili uložením blokové pokuty v příkazním řízení na místě. Řidiče policisté vyzvali, aby s vozidlem místo, kde nesprávně parkovali, opustili a zaparkovali na místě k tomu určeném. Zbývající zjištěné přestupky se týkaly dalších porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

„Parkování kamionů v místech, která nejsou určena k parkování, je velice nebezpečným jevem, který bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu. Proto se na podobné kontroly zaměřujeme a budeme zaměřovat v rámci běžného výkonu služby i v dalším období,“ uvedl npor. Mgr. David Jirák, vedoucí Dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

27. únor 2018

vytisknout  e-mailem