Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policejní prezident udělil medaile

KRAJ VYSOČINA: Policisté z Vysočiny bilancovali uplynulý rok 

Slavnostní setkání policistů a občanských zaměstnanců Krajského ředitelství policie kraje Vysočina se uskutečnilo ve středu 1. února v Horáckém divadle v Jihlavě. Setkání se osobně zúčastnil pan policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý, který pětačtyřiceti policistkám, policistům a občanským pracovníkům krajského policejního ředitelství předal služební medaile za věrnost III. a II. stupně, Plakety Policie České republiky, Čestné medaile Policie České republiky a medaile Za zásluhy o bezpečnost.

Policisty, policitsky a občanské zaměstnance na setkání doprovodili jejich partnerky a partneři, kteří měli možnost sledovat celý průběh slavnostního ceremoniálu udílení ocenění. Mezi vzácnými hosty večera byl poslanec poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a hejtman Kraje Vysočina pan doktor Jiří Běhounek.

Úvodní slovo večera náleželo řediteli Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plukovníku Radku Malířovi, který krátce zhodnotil výsledky, kterých se podařilo dosáhnout krajskému policejnímu ředitelství v loňském roce. Zmínil zejména výrazný pokles nápadu trestné činnosti a zvýšení  její objasněnosti. Tento trend řadí Kraj Vysočina dlouhodobě mezi nejbezpečnější regiony v rámci celé České republiky. Policejní ředitel poděkoval všem svým kolegyním a kolegům za odvedenou práci, zejména při výkonu náročné služby nejen v rámci jejího běžného výkonu, ale také při zajištění veřejného pořádku při mimořádných bezpečnostních opatření. Poděkování poté adresoval  také partnerům a rodinným příslušníkům svých kolegů. V závěru svého vystoupení vyjádřil přesvědčení, že stejně úspěšně bude probíhat letošní, již osmý rok fungování samostatného krajského policejního ředitelství na Vysočině.

S krátkou zdravici vystoupil také hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek, který uvedl, že slavnostních setkání s policisty a občanskými zaměstnanci krajského policejního ředitelství se účastní pravidelně a vždy má důvod vyjádřit velký dík za odvedenou práci. „Jsem nesmírně rád, že máme v našem kraji takové policistky a policisty, kteří odvádějí skvělou práci. Vaší práci vnímám jako velmi náročnou, vážím si ji  a děkuji vám za ni,“ uvedl.

Po úvodních vystoupeních následoval ceremoniál udílení služebních medailí. Celkem čtrnáct policistů obdrželo z rukou pana policejního prezidenta služební medaile za věrnost III. stupně. Medaile byly policistům uděleny za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých výsledků ve služební činnosti a déle jak deset let trvání služebního poměru. Dalších jednadvacet policistů obdrželo služební medaile za věrnost II. stupně, a to za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých výsledků ve služební činnosti a déle jak dvacet let trvání služebního poměru. Pěti policistům předal policejní prezident Čestnou medaili Policie České republiky za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních a pracovních výsledků a za prosazování dobrého jména Policie České republiky. Tři občanské pracovnice obdržely Plaketu Policie České republiky. Na závěr byla předána dvěma policistům nejvyšší ocenění – medaile Za zásluhy o bezpečnost.

Slavnostní ceremoniál udílení medailí zakončil pan policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý, který poděkoval všem oceněným policistům za odvedenou práci ve prospěch policejního sboru. Pan policejní prezident krátce zhodnotil průběh uplynulého roku a zmínil nejdůležitější oblasti v rámci výkonu služby, se kterými se policisté loni museli vypořádat. "Těmito slavnostními ceremoniály si vždy připomeneme dobře odvedenou práci, která stojí nejen za jednotlivci, ale i za celým týmem, a proto je vnímám jako důležitou součást policejního života. Jsem velmi rád, že se nám daří pokračovat v trendu budování moderního policejního sboru. Vážím si vašeho odpovědného přístupu při realizaci všech bezpečnostních opatření, stejně jako aktivní účasti některých z vás v zahraničních misích, " zmínil policejní prezident.  V závěru svého vystoupení vyslovil poděkování všem příslušníkům i občanským zaměstnancům Krajského ředitelství policie kraje Vysočina za to, že k výkonu služby a práce přistupují odpovědně, což se odráží v dosažených výsledcích.

Po ukončení ceremoniálu a odchodu čestné jednotky pokračoval slavnostní večer v Horáckém divadle koncertem Hudby Hradní stráže a Policie České republiky.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

3. únor 2017

 

Odkazy do noveho okna

1 Setkání KRPJ  2017 - 2

1 Setkání KRPJ 2017 - 2 

Detailní náhled

2 Setkání KRPJ 2017  - 4

2 Setkání KRPJ 2017 - 4 

Detailní náhled

3 Setkání KRPJ 2017 - 1

3 Setkání KRPJ 2017 - 1 

Detailní náhled

4 Setkání KRPJ 2017 - 3

4 Setkání KRPJ 2017 - 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem