Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Podvodník okradl seniora

JIHLAVSKO: Senioři, buďte ve vztahu k neznámým lidem více obezřetní 

Jihlavští policisté prověřují případ okradení seniora, ke kterému došlo včera v Jihlavě. V souvislosti s tímto případem opětovně apelují na seniory, aby byli ve vztahu k neznámým lidem více obezřetní.

Čin byl spáchán ve čtvrtek 22. února v bytovém domě v lokalitě nedaleko Jakubského náměstí. Po jedenácté hodině dopoledne přišel k bytu osmaosmdesátiletého seniora neznámý muž s tím, že přišel z důvodu plánované opravy bytu. Senior ho pustil dovnitř a pachatel mu v nestřeženém okamžiku odcizil finanční hotovost, kterou měl uloženou v jedné z místností. To že mu peníze chybí, zjistil senior až po odchodu neznámého muže a případ oznámil policii. Policisté ihned vyjeli na místo a začali po pachateli v lokalitě pátrat. Provedli šetření a zjišťovali maximální množství informací ke krádeži a pachateli. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po pachateli policisté pátrají.

Tento případ nepatří mezi výjimky, policisté by chtěli proto opětovně apelovat na seniory, aby byli ve vztahu k neznámým lidem více obezřetní. Senioři by neměli otevírat dveře domu nebo bytu, aniž by se předem přesvědčili, kdo za nimi je. V žádném případě by neměli neznámé osoby do svých domovů zvát, ostražitost je na místě také u neznámých lidí, kteří se představí jako zástupci různých organizací, úřadů či služeb. Samozřejmostí by mělo být důsledné zamykání dveří bytů.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

23. února 2018  

vytisknout  e-mailem