Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pátrání po pohřešovaných dívkách

ŽĎÁRSKO: Policisté žádají veřejnost o spolupráci 

Kriminalisté se obracejí na občany s naléhavou žádostí o spolupráci při pátrání po pohřešovaných nezletilých dívkách.

Dívky ve věku třináct a čtrnáct let byly naposledy viděny v pondělí, 26. září, v Bystřici nad Pernštejnem, kde obě žijí. Dívky pravděpodobně v brzkých ranních hodinách odešly z domu, dosud neznámo kam. Jejich blízcí začali po dívkách ihned pátrat. Když rodiny vyčerpaly všechny svoje možnosti, obrátily se s žádostí o pomoc na policii. Policisté začali okamžitě po přijetí oznámení po pohřešovaných dívkách pátrat.

Starší z dívek je vysoká přibližně 150 centimetrů, štíhlé postavy. Dívka má dlouhé tmavé vlasy, modré oči. Na sobě měla při odchodu z domu pravděpodobně černou prošívanou bunda do pasu s kapucí, hnědobílou kostkovanou mikinu, kotníkové boty NIKE a černý batoh ADIDAS.

Mladší dívka je vysoká kolem 160 cm, štíhlé postavy. Dívka má středně dlouhé vlasy, hnědé barvy a zelené oči. Přes levé obočí má drobnou jizvu délky 2 - 3 cm.

Po pohřešovaných dívkách vyhlásili policisté celostátní pátrání. Informace o pohřešování s jejich popisem byla předána všem policejním hlídkám. Policisté po pohřešovaných začali ihned po přijetí oznámení pátrat, prověřili zdravotnická zařízení, lokalitu jejich bydliště a míst, která navštěvují. Po dívkách policisté pátrali i u kamarádů a hledali je i na dalších místech, u kterých vznikl předpoklad, že by se tam mohly nacházet. Dle zjištěných informací je předpoklad, že dívky jsou spolu. Na základě policejního šetření policisté zjistili, že se dívky pohybovaly v prostoru vlakového nádraží, odkud mohly zřejmě pokračovat ve směru na Ústecký kraj. Nelze ale vyloučit jejich pohyb kdekoliv na území České republiky.

Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde se pohřešované dívky v současné době nacházejí nebo pohybují, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158.

Další informace naleznete na níže uvedených odkazech. Pokud jsou odkazy neaktivní, byly již osoby vypátrány.

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=18350926221614  

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=18100926221614

por. Ing. Michaela Lébrová, komisař

27. září 2022

vytisknout  e-mailem