Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pátráme po totožnosti neznámého muže

KRAJ VYSOČINA: Kriminalisté se obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc  

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyšetřují případ vraždy šedesátiletého muže, jehož tělo bylo nalezeno v sobotu 14. března navečer uvnitř prodejny Chytrý kuřák na ulici Dvořákova v Jihlavě.
 
Ze závěrů nařízené pitvy a z výslechů svědků vyplynulo, že muž zemřel násilnou smrtí již v pátek 13. března v odpoledních hodinách. Jeho tělo v prodejně našla mužova kolegyně v sobotu navečer a na místo přivolala policisty. Zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by na mužově smrti mohla nést podíl cizí osoba. Předběžné výsledky pitvy, které jsme měli k dispozici v úterý 17. března, ale prokázaly násilné úmrtí. Případ si proto převzali kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a zahájili úkony trestního řízení pro podezření se spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.
 
Kriminalisté opakovaně důkladně ohledali místo činu a vyslechli také svědky, kteří by mohli kriminalistům poskytnout důležité informace o pohybu podezřelých osob v nejbližším okolí prodejny. Kromě toho zajistili také záběry z městského kamerového systému a policejní analytici okamžitě začali s jejich vyhodnocováním s cílem, co nejdříve vypátrat osobu, která má násilnou smrt na svědomí.
 
Z provedených výslechů a z vyhodnocení analýz kamerových záběrů vyplynulo, že v okolí prodejny a také uvnitř prodejny se v době, kdy mělo dojít k vraždě, pohyboval neznámý muž. Po jeho totožnosti nyní kriminalisté pátrají a obracejí se o pomoc na širokou veřejnost.
 
Jedná se o muže ve věku zhruba mezi padesáti a šedesáti lety. Muž má silnější zavalitější postavu a je zhruba 180 centimetrů vysoký. V době, kdy se měl pohybovat v blízkosti místa činu, měl plnovous. Na sobě měl oblečené riflové kalhoty modré barvy, světlý svetr a delší tmavě hnědou nebo černou, zřejmě koženkovou,  bundu. Na hlavě měl tmavou kšiltovku. Na rameni nebo zádech nesl batoh. Není ale vyloučeno, že tento muž od doby, kdy k násilnému trestnému činu došlo, změnil svůj zevnějšek, včetně oblečení.
 
Výrazným markantem u tohoto muže je skutečnost, že kouří elektronické cigarety. V případě, že by muže na zveřejněných záběrech někdo poznal, nechť kontaktuje linku tísňového volání 158. V žádném případě se tohoto muže nesnažte sami zadržet, protože by mohl být pro své okolí nebezpečný. Kriminalisté se současně obracejí na širokou veřejnost, zejména na všechny, kteří se na ulici Dvořákova v Jihlavě pohybovali v pátek 13. března v době od 16.00 do 17.30 hodin a všimli by si čehokoliv podezřelo, aby i oni kontaktovali se svými poznatky linku 158.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
23. březen 2015
 
 
Odkazy do noveho okna

Snímek 1

Snímek 1 

Detailní náhled

Snímek 2

Snímek 2 

Detailní náhled

Snímek 3

Snímek 3 

Detailní náhled

Snímek 4

Snímek 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem