Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Návštěva prezidenta republiky

KRAJ VYSOČINA: Prezident České republiky navštíví čtyři z pěti okresů Vysočiny 

Ve středu 28. června započala třídenní pracovní návštěva prezidenta České republiky pana Miloše Zemana v Kraji Vysočina. Od středy do pátku navštíví pan prezident čtyři z pěti okresů Vysočiny.

V rámci pracovní návštěvy pana prezidenta na Vysočině je ze strany Krajského ředitelství policie kraje Vysočina připraveno bezpečnostní opatření. Policisté spolupracují při zajišťování bezpečnosti pana prezidenta s policisty Útvaru pro ochranu prezidenta ČR. Na místech, která pan prezident navštíví, bude nasazen adekvátní počet policistů, tak aby byla zajištěna bezpečnost a veřejný pořádek. Prioritou je pro policisty také zajištění bezpečnosti a plynulosti v oblasti dopravy, a to zejména při přesouvání kolony vozidel převážející prezidenta republiky.

Pracovní návštěvu pan prezident Miloš Zeman ve středu zahájil na Jihlavsku, a to v Jihlavě v prostorách krajského úřadu. V odpoledních hodinách pan prezident zamířil do Smrčné u Jihlavy, kde se setkal s občany, a dále pak do Třeště, kde také proběhlo plánované setkání s občany a s vedením města. Policisté po celou dobu jeho návštěvy zajišťovali bezpečný a plynulý průjezd kolony vozidel. Dále se zaměřili na místa, která pan prezident navštívil.

V rámci prvního dne návštěvy prezidenta republiky na Vysočině přijali policisté v ranních hodinách oznámení o namalovaných obrazcích v okolí krajského úřadu. Jednalo se o sedmnáct obrazců namalovaných křídovou barvou. Jednání v současné době policisté řeší jako podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku. V případu nadále provádí šetření. K narušení veřejného pořádku nedošlo. V oblasti dopravy nedošlo k žádným komplikacím, policisté koloně vozidel zajistili bezpečný a plynulý průjezd stanovených tras.

Pracovní návštěva pana prezidenta Miloše Zemana na Vysočině bude ve čtvrtek pokračovat na Třebíčsku a Pelhřimovsku.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

28. června 2017

vytisknout  e-mailem