Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nalezenou peněženku si ponechal

PELHŘIMOVSKO: Policejní komisař zahájil trestní stíhání 

Pelhřimovští kriminalisté objasnili případ zatajení nálezu peněženky s finanční hotovostí a platební kartou, ke kterému došlo na začátku září v Pelhřimově. Ze spáchání dvou trestných činů byl obviněn dvaadvacetiletý muž z Pelhřimovska.

Oznámení o ztrátě peněženky, ve které byla mimo jiné finanční hotovost kolem šesti tisíc korun a platební karta, přijali pelhřimovští policisté v úterý 8. září. Peněženku majitel ztratil v místech poblíž čerpací stanice na ulici Pražská. Když se na místo vrátil, peněženka se tam již nenacházela. Skutečnost, že peněženku mohl někdo najít a ponechat si pro svoji potřebu, oznámil na policii. Policisté na místě provedli šetření a vše zadokumentovali. Následným prověřováním zjistili, že peněženku nalezl a ponechal si ji dvaadvacetiletý muž.

Na základě vyhodnocených informací a důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání, a dvaadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případ policisté nadále vyšetřují. Za takovou trestnou činnost muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

10. října 2017

vytisknout  e-mailem