Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž okradl seniorku

PELHŘIMOVSKO: Pachatele kriminalisté dopadli 

Pelhřimovským kriminalistům se na základě intenzivního prověřování podařilo dopadnout muže, který na ulici okradl seniorku. Pachatel ihned po činu z místa utekl, kriminalistům se ho však podařilo vypátrat na Třebíčsku a zadržet. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání a čtyřiadvacetiletý muž byl obviněn z trestného činu.

K případu došlo v pondělí 28. ledna kolem půl druhé odpoledne v Humpolci v blízkosti křižovatky ulic Panskodomská a Čejovská. Pětaosmdesátiletá žena šla po ulici a v ruce si nesla kabelku, ve které měla mimo jiné finanční hotovost kolem dvou set korun a stokorunovou poukázku na potraviny. Nečekaně k ní přiběhl neznámý mladý muž, který jí kabelku vytrhl z ruky a z místa okamžitě utekl. Žena neudržela rovnováhu a upadla na zem, přičemž utrpěla povrchové zranění. Seniorku, která ležela na zemi, nalezl náhodný kolemjdoucí. Ženě ihned pomohl vstát a poté, co zjistil, co se stalo, ji odvezl na policejní služebnu.

Všechny dostupné policejní hlídky začaly po pachateli okamžitě pátrat. Do akce byl nasazen také policejní psovod se služebním psem. Pachatele se jim však vypátrat již nepodařilo. Policisté místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili na místě činu stopy. Dále policisté provedli v lokalitě důkladné šetření, začali shromažďovat a vyhodnocovat všechny získané poznatky a informace.

V rámci intenzivního prověřování kriminalisté zjistili, že muž, který seniorce kabelku odcizil, by se měl pohybovat na Třebíčsku. Ve čtvrtek 7. února kriminalisté zadrželi na Třebíčsku čtyřiadvacetiletého muže, který byl z uvedené trestné činnosti podezřelý. Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže,“ uvedl npor. Mgr. Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality. Po výpovědi obviněného muže, kriminalisté na označeném místě nalezli i odcizenou kabelku.

Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán, a to za majetkovou trestnou činnost. Naposledy to bylo v listopadu roku 2017, kdy mu byl uložen trest obecně prospěšných prací.

Případ pelhřimovští kriminalisté nadále vyšetřují.

„Čtyřiadvacetiletému muži za spáchání přečinu krádeže hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal Luboš Jakoubek.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

8. února 2019

vytisknout  e-mailem