Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Mistrovství světa v biatlonu

KRAJ VYSOČINA: Policisté zvládli usměrňovat příjezdy i odjezdy fanoušků 

První „ostrý“ závodní den Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě včera dokonale prověřil připravené policejní bezpečnostní opatření. Policistům se podařilo bez větších problémů zajistit plynulý příjezd fanoušků, regulovat příjezdy autobusů i osobních vozidel na vyhrazená parkoviště. Stejně tak se po skončení závodu podařilo zajistit jejich hladký rozjezd. Při příjezdu ani odjezdu vozidel nedošlo k žádné dopravní nehodě ani jiné události, kterou by musely hlídky řešit.
Pořádkové hlídky dohlížely na veřejný pořádek a z preventivních důvodů se v průběhu celého závodu pohybovaly v blízkosti odstavných parkovišť, kde by mohlo docházet k majetkové trestné činnosti. Policisté v průběhu včerejšího dne nemuseli řešit žádné protiprávní jednání, které by mělo souvislost s letošní největší sportovní akcí v České republice.
 „Největší nároky naše opatření kladlo na regulaci dopravy, což jsme vzhledem k charakteru akce a lokalitě, kde se závody konají, předpokládali. V průběhu včerejšího odpoledne jsme provedli některé drobné změny, které se týkaly zpřesnění dočasného dopravního značení na některých příjezdových komunikacích tak, aby se přijíždějící řidiči ještě lépe orientovali,“ řekl velitel bezpečnostního opatření plk. Mgr. Karel Sehnal.
V Novém Městě na Moravě a jeho okolí bylo kromě dočasného svislého dopravního značení rozmístěno celkem dvanáct proměnných dopravních tabulí, na nichž jsou řidiči aktuálně informování o aktuálním vývoji na vyhrazených parkovištích. Proměnné tabule ovládají policisté pomocí počítače přímo z řídícího štábu. „Proměnné dopravní tabule využíváme při bezpečnostním opatření v našem kraji úplně poprvé. Po jejich včerejším nasazení mohu říci, že se nám plně osvědčily. Jejich výhodou je především rychlost a aktuálnost informací, které můžeme podle vývoje v zaplněnosti parkovacích ploch operativně měnit. Řidič tak včas uvidí, kam mají odbočit, aby bez větších obtíží zaparkovali,“ doplnil plk. Mgr. Jan Kostečka, vedoucí odboru služby dopravní policie. Od záchytných parkovišť pak fanoušky odváží do Vysočina arény kyvadlová doprava.
V průběhu včerejších závodů ani po jejich skončení jsme nemuseli řešit žádné protiprávní jednání. Policisté pouze pomohli nezletilému chlapci nalézt ztracený autobus, kterým společně se svými spolužáky přijel na závody z Třebíče. Tento chlapec se po skončení závodu obrátil na naši hlídku s tím, že si nepamatuje místo, kde má jeho skupina zaparkovaný autobus. Chlapce jsme proto naložili do služebního vozidla, objeli s ním parkoviště autobusů. Po několika desítkách minut se autobus podařilo nalézt a chlapce si převzal vychovatel.
  
Mistrovství světa v biatlonu bylo v Novém Městě na Moravě zahájeno již ve středu večer. Právě ve středu jsme kolem třiadvacet hodiny přijali oznámení o vloupání do zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia. Vozidlo patřilo cizímu státnímu příslušníkovu a bylo zaparkované na parkovišti na ulici Vlachovická v Novém Městě na Moravě. Zatím neznámý pachatel vnikl do vozidla, poškodil spínací skříňku a zevnitř auta odcizil externí navigaci a z kufru pánskou vestu. Majiteli způsobil krádeží a poškozením vozidla celkovou škodu ve výši 34 500 korun.
kpr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
8. únor 2013

vytisknout  e-mailem