Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele vloupání

HAVLÍČKOBRODSKO: Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů 

Havlíčkobrodští kriminalisté na základě intenzivního prověřování objasnili případ vloupání do kůlny rekreačního objektu, ke kterému došlo v polovině letošního dubna na Chotěbořsku. V souvislosti s tímto vloupáním kriminalisté dopadli dva muže a policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání. Přitěžující okolností oběma mužům je to, že se této trestné činnosti dopustili v době, kdy byl na území republiky vyhlášen nouzový stav a za spáchanou trestnou činnost jim tak hrozí přísnější trest.

K případu vloupání do rekreačního objektu v katastru obce Krucemburk došlo v polovině dubna a tehdy neznámý pachatel násilím vnikl do vnitřních prostorů kůlny u chaty, kde mimo jiné odcizil elektrické nářadí a dvě horská jízdní kola. Škoda byla vyčíslena na částku přesahující hranici čtyřiceti tisíc korun.

Policisté na místě činu provedli ohledání, zajistili stopy a vše zadokumentovali. Na základě získaných poznatků a vyhodnocených informací se jim podařilo vypátrat dva muže podezřelé ze spáchání této trestné činnosti a zahájili jejich trestní stíhání. „Muži ve věku sedmadvacet a třiadvacet let byli obviněni ze spáchání zločinu krádeže spáchaného ve spolupachatelství“, uvedla npor. Mgr. Hana Adámková, zástupkyně vedoucí oddělení obecné kriminality.

Případ kriminalisté nadále vyšetřují a obviněným mužům za uvedenou trestnou činnost hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

18. května 2020

vytisknout  e-mailem