Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli dva distributory drog

TŘEBÍČSKO: Muži prodávali pervitin a marihuanu 

Kriminalistům třebíčského územního odboru se na základě operativního šetření podařilo minulý týden dopadnout dva muže, kteří distribuovali pervitin a marihuanu. Jeden z nich drogy poskytoval v Třebíči, od druhého muže získávali odběratelé pervitin zejména na Hrotovicku. Oba muži jsou obviněni ze spáchání trestného činu, za který jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Čtyřiatřicetiletého muže z Třebíčska důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté v polovině minulého týdne v Třebíči v lokalitě ulice Brněnská. Zadrženého muže odvezli na oddělení, kde byl umístěn do policejní cely.
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán, a to za různorodou trestnou činnost.
Obviněn je z toho, že přibližně od loňského jara poskytoval zejména na různých místech Třebíče dalším lidem pervitin a také marihuanu.

Druhého podezřelého muže zadrželi kriminalisté následující den v Hrotovicích. Jedná se o devětadvacetiletého muže z Jihomoravského kraje, který aktuálně pobývá na Třebíčsku. Po zadržení směřoval na policejní oddělení, kde byl umístěn do cely. Policejní komisař na základě shromážděných důkazů zahájil jeho trestní stíhání, také tento muž čelí obvinění ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „V minulosti byl muž opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, zejména majetkovou,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů.
Devětadvacetiletý muž je obviněn z toho, že přibližně od loňského léta prodával nebo poskytoval zdarma na různých místech v Hrotovicích a dále také v Třebíči dalším lidem pervitin a marihuanu.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byli oba obvinění muži ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Případy kriminalisté dále vyšetřují.

Za spáchanou drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
30. května 2023

vytisknout  e-mailem