Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributorku drog

PELHŘIMOVSKO: Ženě hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi 

Kriminalisté pelhřimovského územního odboru na základě vlastní operativní činnosti objasnili drogovou kriminalitu, které se dopouštěla čtyřiatřicetiletá žena. Tato distribuovala především pervitin. Zájemcům poskytla drogy v desítkách případů. Kriminalisté podezřelou ženu zadrželi a zahájili její trestní stíhání. Žena byla obviněna ze spáchání trestného činu, za který jí lze uložit až desetiletý pobyt za mřížemi.

Ženu důvodně podezřelou ze spáchání trestné činnosti kriminalisté zadrželi v úterý 22. listopadu.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadržené. „Čtyřiatřicetiletá žena z Pelhřimovska byla obviněna ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, přičemž čin spáchala ve značném rozsahu“, řekl mjr. Mgr. Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Čtyřiatřicetiletá žena byla obviněna z toho, že v období od ledna loňského roku do konce října letošního roku prodávala dalším osobám pervitin a zdarma také poskytla marihuanu. Drogy opakovaně distribuovala v obci Pacov a jeho širším okolí. Pervitin od ní získali další lidé. Drogy jim poskytla ve více než sto případech.

Po provedení všech nezbytných úkonů kriminalisté ženu ze zadržení propustili a je stíhána na svobodě. Případ dále vyšetřují.

Ženě za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisařka
25. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem